KASTEEL HEESWIJK

HEESWIJK-DINTHER

De geschiedenis van Kasteel Heeswijk is al bijna 1000 jaar oud. Een tijd waarin kasteelheren komen en gingen, ridders de dienst uitmaakten en hertogen om het gebied streden. Een bewogen geschiedenis, die we willen blijven doorgeven. Steun jij ons daarin?

“Wij koesteren ons erfgoed. Het verbindt ons met ons gezamenlijke verleden. Zonder die verbinding zouden wij in het heden minder stevig staan en minder nieuwsgierig en ambitieus de toekomst in kijken”

Wim vd Donk – Rector magnificus Tilburg University

Chinese eetkamer

De allermooiste is ongetwijfeld de Chinese eetkamer. Een plek waarbij je je direct in het Verre Oosten waant. Een chique 19e-eeuwse kamer die vooral bedoeld was om mee te pronken. Hij diende dan ook met name om hooggeplaatst bezoek te ontvangen. Logisch, want met een kamer als deze maak je direct indruk op je gasten.

De Zonnekoning

Wist je dat zelfs de beroemde Franse Zonnekoning Lodewijk XIV in Kasteel Heeswijk te gast is geweest? Hij tekende er in 1672 met een paar Engelse gezanten een plan om de toen net veroverde Nederlanden te verdelen.

“Hier liggen zóveel verhalen van door eeuwen heen”

Gebleven zoals het was

Bij Kasteel Heeswijk proef je de geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld de keuken waar alle gerechten werden bereid. Een keuken is het gezelligste gedeelte van menig huis. Ook hier. Je leeft met de mensen.