Markiezenhof

Bergen op Zoom

Het Markiezenhof had door de eeuwen heen diverse functies, die elk hun sporen achterlieten. Zo deed het stadspaleis achtereenvolgens dienst als woning, bestuurscentrum en kazerne. Tegenwoordig is het een museum met bijzondere collecties en boeiende rondleidingen, wat we graag voor iedereen in stand willen houden.

“Het is echt schitterend”

Presentatrice Dione de Graaff

Geheimengalerij

Het Markiezenhof zit vol unieke geheimen uit een ver verleden. Wat dacht je van de oudste bril ter wereld, van maar liefst 500 jaar oud? Daar is in heel de wereld geen tweede van!

Christoffelschouw

Het pronkstuk van de Markiezenhof is zonder twijfel de Christoffelschouw; een imposante haard uit 1521 die maar liefst 15.000 kilo weegt. Hij is te bewonderen in de Hofzaal, de plek in het paleis waar vroeger de hooggeplaatste mannen hun geëerde gasten ontvingen. Ben jij die volgende gast?

“Een lokale trots, gekoesterd door heel West-Europa”

Maar liefst 500 jaar oud

Het Markiezenhof heeft het oudste, complete brilletje ter wereld. Stel je eens voor…een bril van maar liefst 500 jaar oud! De bril is echt uniek in vorm en gaafheid. Er is er in heel de wereld geen tweede van. Wat een detail!